čtvrtek 13. března 2014

100 šťastných dní

Než začnete číst, doporučuji kliknout sem pro poslech tématického songu;)

Narazila jsem na zajímavou výzvu. Jedná se o 100happydays, takové předsevzetí, že si po celých sto dní budete všímat, fotit/popisovat a zveřejňovat věci, které vás činí šťastnými. Na stránce 100happydays dávají různé příklady: káva s přáteli, pohoda doma po těžkém dnu nebo třeba laskavost neznámému člověku.
Lehce mi to evokuje 1000 Awesome Things, což je blog, kde autor od roku 2008 popisuje krásné věci, zážitky apod. a snaží se tak šířit pozitivní náladu v tomto negativistickém světě. Mimochodem, pokud angličtina není vaše silná stránka, nebo prostě milujete sarkasmus a dobrý humor, zkuste 1000 věcí co mě serou. Jedná se o blog, kde se tak trochu inspirovali výše zmíněným 1000 Awesome Things a předělali si to po svém. Teď už ale k věci:



Jednoduše se na http://www.100happydays.com/cz/ zaregistrujete a pak přes vaše oblíbené sociální médium sdílíte, co vás ten den potěšilo. Označíte posty veřejným tagem #100HappyDays nebo si vytvoříte svůj vlastní tag, aby vaše posty měly menší publikum. 

Ať už do toho půjdete nebo ne, chtěla bych se s vámi podělit o jednu myšlenku, vlastně dvě myšlenky. 

Na webu uvádějí, že 71 % lidí, kteří se snažili dokončit tuhle challenge, selhalo. To by nebylo nic neobvyklého, na telefonu mám milión aplikací, které mě přestaly po pár dnech bavit. Třeba "water reminder", kde si zaznamenáváte množství vypité vody, a (jak už z názvu vyplývá) tato aplikace vás v pravidelných intervalech upozorňuje zvukem tekoucí vody, abyste dodržovali pitný režim. Pár dnů jsem pečlivě zaznamenávala každou sklenici vody. Pak mě to přestalo bavit. Což ale neznamená, že jsem přestala pít vodu. 

Tím chci říct, že chápu, že 71 % u 100happydays nevydrželo. Co mě ale zarazilo je, že majoritní důvod, byl nedostatek času! Jedna fotka/post denně, které zaberou asi tak dvě minuty? 

Oněch 71 % vymlouvačů na čas mě pošťouchlo k rozhodnutí, že já těch sto dní splním.

Druhou myšlenkou je to, že fotky/posty nemají být vychloubačné, nemají vzbuzovat závist. Mají inspirovat, těšit a zahřát u srdce. Pokud prý zveřejníte takový vychloubačný post, prohrajete sami se sebou. Jednoduché & krásné.


Já jsem si pro tuto výzvu vybrala můj blogový instagram. Už teď je mi jasné, že to bude sto dní plných našeho kocoura, jídla, kávy & čaje, jara, zabydlování, měkkého světla, knih, procházek a objevování dalších koutů Turecka. A začít hodlám dnes!

A co vy?

2 komentáře:

  1. Zní to lákavě, ale přeci nemůžu pořád fotit hrnek s čajem :-D Nebo jo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč by ne? Můžeš třeba střídat čaje a hrnečky ;)

      Vymazat