sobota 15. prosince 2012

Congratulations?

Muslimove Vanoce neslavi. Jezise uznavaji jako jednoho z proroku, ale jeho narozeni neslavi. Stejne tak jako jeho zmrtvychvstani, jelikoz na nej neveri. Jezis totiz ukrizovan nebyl, misto nej to schytal Jidas. A Jezis sel nejspis do nebicka. Turci znaji Vanoce jen z hollywoodskych rodinnych komedii. Datum si vsak nepamatuji. Vlastne o Vanocich nevi vubec nic.

Zasnezena Modra mesita
Cela takto zapeklita situace tedy prameni v absenci stedreho dne, koled, darku, vanocnich zvyku, cukrovi a mega drobreho jidla a piti. 
To by ale nebylo Turecko, most mezi Evropou a Arabii, aby tady nebylo polovicni reseni. Vanocni stromecek byva v obchodech a hlavne nakupnich centrech. Treba jeden krasny a asi osm metru vysoky strom je ve velmi blizkem nakupku Carefour. Darky zase vyresili tak, ze si je davaji k Novemu roku. Ale stejne, porad tu chybi ta krasna atmosfera. Samozrejme tomu neprida, ze Stedry den a Bozi hod jsou vsedni dny, kdy se chodi do prace a do skoly. 

Jake tedy budou letos moje Vanoce? 
Vzala jsem si na 24. a 25. volno. S nejlepsim pastikarem Pepikem mame v planu udelat fenomenalni bramborovy salat a snad klapne prijemna tradicni vecere se zbytkem Cechu. Po te si s Talgim dame darecky a pustime nejakou vanocni pohadku, ke ktere existuji anglicke titulky. Mame v planu i druhou stedrovecerni veceri, a to s rodinkou a vsemi teto-sousedkami. Tam se atmosfera asi naprosto vytrati, jelikoz tomu vubec nerozumi. Na druhou stranu je to rodina, tak jakypak copak. 

Chybi mi tu svaracek, vanocni trhy, vanocni besidka ve Slapanicich, svicky ze vceliho vosku, vune jehlici, vanilkovych rohlicku a chybi mi i vselijake vanocni dobroty. Ozelim ale narvane obchody, stres z nakupovani darku, vyprodane balici papiry, kila pribrana prave v dusledku vanoc, odklizeni stromecku a sesti-tydenni proces vysavani jehlici z nejneuveritelnejsich mist. 

Mam tady sve milovane a blizke, kapra i bramborovy salat. Co vic si prat?

Predvanocni pohodu a krasne Vanoce vsem!

Žádné komentáře:

Okomentovat