pátek 16. května 2014

Putovní post podle Babs

Navazuji na Babs a její Putovní post.


Bez čeho už půl roku neodcházím do peřin?
Bez kocoura a knihy. Kocoura obejmu vždy, knihu často nestihnu ani otevřít. Fňuk.

Svůdné sans-souci nebo pohodlné pyžamo?
Jsem na tom obdobně jako Babs. Kromě léta mám vždy dlouhé tepláky/legíny na spaní, dlouhé tričko (nedej bože, abych měla v noci holá záda!) a nejlépe k tomu ještě pořádně vytahané, např. moje tričko na podporu práv lesbiček a gayů s nápisem "IT'S LEGAL TO LOVE", které si v konzervativním Turecku obzvláště užívám. K ponožkám se hlásím též. Mému Turkovi je to šumafuk, neb dlouho nespal v něčem neděravém nebo aspoň deset let starém. Ať žije pohodlí.


Kniha?
Dočetla jsem Dopisy Olze od Havla a právě jsem začala Žlutý autobus od Steibecka. Z Česka jsem si přivezla asi dvacet kilo knih a pomalu se jimi prokousávám.

Kosmetické rituály?
Ty by vydaly na celý blog! Koho to nezajímá, ať tuto otázku milostivě přeskočí.
Ráno dvakrát umyju obličej spešl pěnou. Pak se na sebe nastříkám růžovou vodu, namažu se krémem, pak opalovákem. Počkám a pak se namaluju.
Večer před sprchou dvakrát umyju obličej Sebamedem, který smyje make up včetně řasenky, gelových linek a podobných neřádů. Po sprše pak obličej ještě jednou umyju tou spešl pěnou. Tonizuju růžovou vodou, namažu se krémem, a pod oči ťupkám oční krém. Asi tak pětkrát přetřu rty balzámem. Dvakrát týdně dávám exfoliační peeling, jednou týdně masku na restart.
Před mytím vlasů si dávám aspoň na dvě hodiny masku z kokosového (či jiného) oleje. Po sprše se vždy mažu. Buď olejem od Neutrogeny nebo kokosákem, co voní jako Rafaelo.
Ve sprše i na ruce používám přírodní mýdla, jako peeling takovou tu žínku, kterou používají v tureckých lázních. Laky na nehty střídám dost (až příliš) často. 


Sklenička něčeho dobrého před spaním?
Skoro každý večer bylinkový čaj. Nejlepší jsou listy meduňky (z mé balkónové zahrádky) zalité horkou vodou.


Chrápu?
Ne. Směju se ze spaní. A občas něco brblám. Nejen česky. Ale nechrápu. Bohužel! Protože můj Turek chrápe tak, že se i já probudím a naštvaně do něj kopu, že bych se taky ráda vyspala.


Snídaně do postele?
Preferuju tureckou snídani, a její postelová verze je jaksi těžce proveditelná.  Ale müsli s jogurtem jedině v posteli!

3 komentáře:

  1. Jeee, prosim o post o kosmetice v Turecku, ktera ti tam vyhovuje a kterou tam zaboha nekoupis, ktera ti chybi. Momentalne pisu z Nizozemska, ale na 99% se budeme v srpnu stehovat do Izmiru. Dekuji za kazdy post o zivote v Turecku.
    Mej se pekne Moniko,
    Lenka V.

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee to je supet blog a nasla jsem ho kdyz jsem googlila exfoliacni tonikum.Tak prijemna nahoda ;) V Burse jsem byla dvakrat..krasne mesto.Miluji to stare nakupni centrum jak jsou nahore vsude pashminy a dole cajik ;) A tu krasnou mesitu se zelenym zdobenim uvnitr a vyhledem(nepamatuji si turecke nazvy) ...a ty drevene domky...a Uludag ;) mam tam dost kamaradu ;) Verca

    OdpovědětVymazat