úterý 25. února 2014

Plním si dětské sny

Děti mají různé sny. Od povolání jako je princezna, kaskadér, hokejista, popelář nebo instalatérka; k životním postojům jako zrušit růžičkovou kapustu a nikdy se nevdát/neženit. A že některým to zůstalo... Haha. Jenže někdy životem spěcháme tak moc, že se nestačíme ohlédnout zpátky a zjistit, kolik jsme si toho vlastně splnili.

Když jsem já byla malá, chtěla být instalatérkou po otci, pak dětskou doktorkou a nakonec asi fotografkou a spisovatelkou. Chtěla jsem se vdát nejdřív za svého bratra (je starší o devět let), když mi vysvětlili, že to nejde, rozhodla jsem se vdát za cizince. Moc jsem si přála rozumět, o čem zpívá Michael Jackson, kterým nám bráška polepil celý pokoj. Musím podotknout, že mě už v útlém věku (cca pět let) Michael nadchnul tak, že pokaždé, když na MTV byla jeho písnička, nalepila jsem se na televizi a můj náctiletý bráška na mě byl hrdý, že jeho malá ségra kouká na MTV. A navíc měl ode mě na chvíli pokoj... Michael Jackson - Earth Song (1995) pro poslech KLIK 
Ze všeho nejvíc jsem chtěla být velká (jakože dospělá), chodit do školy a vidět moře v zimě. 

Nedávno jsme si udělali výlet podél pobřeží u Bursy. To si takhle jedete po silničce, z jedné strany olivovníky, z druhé strany olivovníky, najednou na vás vykoukne hora Uludag se svou bílou čepicí sněhu a za chvíli už vidíte modro-šedé moře. Taková nádhera!

Na cestě na pobřeží

Když jsme se vyhřívali na mole na sluníčku, trklo mě to. Vždyť jsem moře v zimě viděla nespočetně krát! Rozumím, o čem zpívá Michael Jackson, jsem velká, chodila jsem do školy celých sedmnáct let a toho cizince si taky vezmu. Vždyť já si svoje dětské sny plním!


Mudanya, Marmaské moře, leden 2013

Kurşunlu, Marmaské moře, únor 2014
Můj budoucí manžel a já

A co vy? Plníte si své sny z dětství?



4 komentáře:

  1. Ke splneni snu je urcite potreba jit jim naproti a urcita davka stesti. Ja plnim predpoved kartarky, ale jen castecne. Rikala, ze se vdam za cizince, ale ja pritom ziju leta v zahranici s Cechem. To urcite muj sen nebyl, neudelala jsem pro to prakticky nic. Mam asi jen stesti ;-)
    Uzivej si svych splnenych snu Moni a pis o tom. Rada te ctu. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, kde zijes?
      Shodou okolnosti nekomu z me rodiny kartarka nebo nejaka carodejnice predpovedela, ze budu studovat/zit v zahranici. A oboji se mi povedlo... Ze by me ta predpoved ovlivnila? Nebo to ty zenske carodejne opravdu vycetly v budoucnosti? Tezko rict. Vzdycky me o tom ale bavi premyslet a polemizovat. Jako treba jestli bylo driv vejce nebo slepice.
      Jsem rada za novou ctenarku ;)

      Vymazat
  2. Takových článků jen houšť. Většinou si neuvědomujeme, co všechno máme!

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, vse bereme jako samozrejmost a pak jsme celi zakomplexovani...

    OdpovědětVymazat